Tervetuloa PRO WESTENDin kotisivuille!

Täällä voit tutustua Westendin alueen historiaan sekä alueen kyläyhdistyksen Pro Westend ry:n vaiheisiin. Ajankohtaista-palstalle olemme koonneet viimeisimpiä aluettamme koskevia uutisia. Tapahtumat-osiosta löydät tiedot vuosittain toteutettavista asukastapahtumista kuvakavalkadeineen.

Yhdistys on Espoon kaupunginosayhdistyksen liiton (EKYL) jäsen.

Löydät yhdistyksemme EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisen tietosuojaselosteen sivun alalaidasta.

Kaskenkaatajan asemakaavahanke -tilaisuus 20.9.

Kaupunkisuunnittelukeskus järjestää tilaisuuden tavata kaavoittajaa koskien Kaskenkaatajan asemakaavan muutosta 20.9.2018 klo 16-17.30 WeeGeen Näyttelykeskuksessa. Tavoitteena on Kaskenkaatajan alueen nykytilanteen säilyttäminen. Kaajaehdotus on nähtävillä 17.9. - 16.10.2018

https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Kaavoitus/Asemakaava/Asemakaavoituskohteet/Tapiola/Kaskenkaataja_213800

Asukasilta 25.9. Westendinpuiston koululla:

Etelä-Espoon ja Tapiolan metsien ja niittyjen hoitosuunnitelman esittely

Espoon kaupunki laatii parhaillaan suunnitelmia Etelä-Espoon ja Tapiolan metsien ja niittyjen hoitoon. Asukkaat kutsutaan tutustumaan suunnitelmaluonnoksiin sekä tapaamaan suunnittelijoita. Meillä Westendissä asukasilta on 25.9. klo 17.30 - 19.30 Westendinpuiston koulun ruokalassa.

Voit ilmoittautua mukaan valitsemillesi Metsäkävelyille 31.8. mennessä. Mukaan voi tulla myös ilman ennakkoilmoittautumista.

llmoittaudu tästä: https://link.webropolsurveys.com/S/079F3B5FC9C6F830

Lue lisää: https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Ymparisto_ja_luonto/Puistot_metsat_ja_niityt/Puistojen_suunnittelu_ja_rakentaminen/Puistosuunnitelmat/Ajankohtaiset_hankkeet/EtelaEspoon_ja_Tapiolan_luonnon_ja_maisemanhoitosuunnitelma

Elorieha Westendin uimarannalla

Perinteinen koko perheen asukastapahtuma Elorieha oli jälleen sunnuntaina 26.8. Westendin uimarannalla. Asukkailla oli mahdollisuus tavata toisiaan ja Pro Westendin hallituksen jäseniä. Lapsille oli järjestetty ongintaan, saippuakuplien puhaltelua ja pomppulinna. Tapahtuman kohokohta oli tietysti lasten juoksu-kilpailu, johon osallistui tänä vuonna 3 - 10 vuotiaita lapsia yhteensä 46.

Palkittuja olivat:

3 - 4-v.: 1. Leon Elfving - 2. Vertti Välimaa - 3. Laura Hetema

5 - 6-v.: 1. Noomi Rajalin - 2. Emilia Tiusanen - 3. Nea Pivo ja Meeri Norman

7 - 8-v.: 1. Noa Kellokoski - 2. Hugo Pivo - 3. Mikael Myllymäki

9 - 10-v.: 1. Eric Stenius - 2. Nuutti Kellokoski - 3. Kia Järvinen

Kaikki juoksuun osallistujat saivat myös mitalin.

ONNEA KAIKILLE VOITTAJILLE JA KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE !

Tapahtumat-osiossa löydät lisää kuvia Elorieha 2018 -tapahtumasta .

Haukilahti/Westend alueen asukkaille oma facebook-ryhmä

Olethan huomannut, että facebookiin on viime syksynä avattu Haukilahti-Westendin alueen asukkaille ja palvelujen tarjoajille oma facebook-ryhmä. Sen tarkoituksena on lisätä ja helpottaa yhteydenpitoa alueemme ympärillä. Kyse on suljetusta ryhmästä.

Uusi bussilinja 104 alkoi 13.8.

Uusi bussilinja 104 Haukilahti-Westend-Lauttasaari (M) on aloittanut liikennöinnin 13.8.. Yhdistys on ajanut aktiivisesti tämän linjan saamista tavoitteena, että bussi tulisi vielä kulkemaan Helsingin keskustaan asti. Toivomme, että asukkaat ottaisivat bussilinjan ahkeraan käyttöön, että saamme pitää linjan jatkossakin.

Kierrätyskeskuksen keräysautot

Kierrätyskeskuksen maksuton keräysauto tulee Westendinpuiston koulun parkkipaikalle 4.10. klo 19.50 - 20.20 Hiiralantie 6-8. Mikäli oheinen aika ei sovi, voit käydä Kierrätyskeskuksen sivuilla katsomassa lähialueiden kuten Haukilahden ja Tapiolan aikoja osoitteessa:

https://www.kierratyskeskus.fi/tavaran_lahjoittaminen/kiertavat_keraysautot/syksyn_kiertava_keraysauto/espoo

Westendinportti

Suunnitelma Westendinportin asemakaavamuutoksesta hotellirakennuksesta asuinrakennukseksi oli nähtävillä 4.7. asti.. Asukasyhdistys ja asukkaita teki yhteensä 30 muistutusta suunnitelmasta. Lautakunnan kokouksen 12.9. esityslistalla ei asia vielä ollut ja seuraava kokous on 26.9..

Uusi sähköinen kaavapalautejärjestelmä

Espoo pilotoi viime syksynä uutta, sähköistä kaavapalautejärjestelmää. Virallisen mielipiteen/muistutuksen voi tehdä kohde-, viiva- ja aluemerkinnöillä suoraan kaavakartalle. Tämä on tällä hetkellä mahdollista Espoon pohjois- ja keskiosan kaavoituksissa mutta laajenee myös muille alueille.

Tutustu uuteen Espoon kaavoituskatsaus 2018 -esitteeseen, jossa on hyvin selvitetty kaavoitusasioiden eteneminen:

https://www.espoo.fi/materiaalit/asuminen_ja_ymparisto/verkkolehti/Kaavoituskatsaus-2018/html5/index.html?page=1&noflash

HYVÄ WESTENDILÄINEN - MUISTATHAN JÄSENMAKSUN 2018!

Varmista vahvuutemme Westendin edunvalvojana jatkossakin:

Jäsenmaksu 20 €/henkilö/vuosi

IBAN: FI80 2290 1800 0321 49

BIC: NDEAFIHH

HUOM! Viestikenttään JÄSENEN NIMI/NIMET, OSOITE JA SÄHKÖPOSTIOSOITE

Tutustu oheisesta linkistä uusimpaan Kyläkirjeeseen.