Tervetuloa PRO WESTENDin kotisivuille!

Täällä voit tutustua Westendin alueen historiaan sekä alueen kyläyhdistyksen Pro Westend ry:n vaiheisiin. Ajankohtaista-palstalle olemme koonneet viimeisimpiä aluettamme koskevia uutisia. Tapahtumat-osiosta löydät tiedot vuosittain toteutettavista asukastapahtumista kuvakavalkadeineen.

Yhdistys on Espoon kaupunginosayhdistyksen liiton (EKYL) jäsen.

Löydät yhdistyksemme EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisen tietosuojaselosteen sivun alalaidasta.

Ankkurisaarentie 4-6 asemakaavamuutos

Westendin asemakaavan, alue 230133 Ankkurisaarentie 4-6, muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on julkisesti nähtävillä 3.12. 2018 - 3.1.2019.

Mielipiteen suunnitelmasta voi jättää 3.1.2019 klo 15.45 mennessä. Asiaa hoitaa asemakaavasuunnittelija Liisa Rouhiainen, p. 043 825 5218, liisa.rouhiainen@espoo.fi

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Kaavoitus/Asemakaava/Asemakaavoituskohteet/Tapiola/Westend_230133Westendinportin asemakaavamuutos takaisin valmisteluun

Kaupunkisuunnittelulautakunta kokouksessaan 23.10. palautti Westendinportin asemakaavamuutoksen takaisin valmisteluun. Tämän vuoden seuraavat kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoukset ovat 28.11. ja 12.12.2018.

HSY uudistaa jätehuoltomääräyksiä - kerro mielipiteesi 26.10. mennessä

HSY uudistaa pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen jätehuoltomääräyksiä ja toivoo asukkailta asiasta mielipiteitä oheisella lyhyellä kyselyllä. He tulevat ottamaan huomioon kyselyn yhteenvedon virallisten lausuntojen ohella. Virallisen, henkilökohtaisen lausunnon voi lähettää osoitteeseen kirjaamo@hsy.fi

Lisätietoa ja jätehuoltomääräysten ehdotus  

hsy.fi/jätehuoltomääräykset.

Kysely:

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä >>

 

 

Niittysaarentie, Vehkasaarentie katusuunnitelmat

Katusuunnitelmat pidetään nähtävillä 29.10. - 12.11.2018

Kaupunkitekniikan keskus, Virastopiha 2 C

Etelä-Espoon ja Tapiolan metsien ja niittyjen hoitosuunnitelman luonnos

Espoon kaupunki laatii parhaillaan suunnitelmia Etelä-Espoon ja Tapiolan metsien ja niittyjen hoitoon. Asukkaat kutsuttiin tutustumaan suunnitelmaluonnoksiin sekä tapaamaan suunnittelijoita. Meillä Westendissä asukasilta oli 25.9. Westendinpuiston koulun ruokalassa.

Tilaisuuden esitys käsitteli yleisesti metsänhoidon periaatteita ja ohessa myöhemmin toimitetut kartat alueittain. Palautetta on mahdollista antaa 14.10. asti.

Metsänhoitosuunnitelmien kartat alueittain:

https://espoo.emmi.fi/l/hTQhVgx8bqQ5

Lue lisää: https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Ymparisto_ja_luonto/Puistot_metsat_ja_niityt/Puistojen_suunnittelu_ja_rakentaminen/Puistosuunnitelmat/Ajankohtaiset_hankkeet/EtelaEspoon_ja_Tapiolan_luonnon_ja_maisemanhoitosuunnitelma

Kierrätyskeskuksen keräysauto

Kierrätyskeskuksen maksuton keräysauto kävi Westendissä 4.10., Mikäli et ehtinyt silloin, käy Kierrätyskeskuksen sivuilla katsomassa lähialueiden aikoja. Auto on Matinkylässä 8.10. , Olarissa 9.10. ja Mankkaalla 22.10.. Kierrätyskeskuksen auto ottaa vain kierrätettäväksi sopivia tavaroita, ei ongelmajätettä.

https://www.kierratyskeskus.fi/tavaran_lahjoittaminen/kiertavat_keraysautot/syksyn_kiertava_keraysauto/espoo

Elorieha Westendin uimarannalla

Perinteinen koko perheen asukastapahtuma Elorieha oli jälleen sunnuntaina 26.8. Westendin uimarannalla. Asukkailla oli mahdollisuus tavata toisiaan ja Pro Westendin hallituksen jäseniä. Lapsille oli järjestetty ongintaan, saippuakuplien puhaltelua ja pomppulinna. Tapahtuman kohokohta oli tietysti lasten juoksu-kilpailu, johon osallistui tänä vuonna 3 - 10 vuotiaita lapsia yhteensä 46.

Palkittuja olivat:

3 - 4-v.: 1. Leon Elfving - 2. Vertti Välimaa - 3. Laura Hetema

5 - 6-v.: 1. Noomi Rajalin - 2. Emilia Tiusanen - 3. Nea Pivo ja Meeri Norman

7 - 8-v.: 1. Noa Kellokoski - 2. Hugo Pivo - 3. Mikael Myllymäki

9 - 10-v.: 1. Eric Stenius - 2. Nuutti Kellokoski - 3. Kia Järvinen

Kaikki juoksuun osallistujat saivat myös mitalin.

ONNEA KAIKILLE VOITTAJILLE JA KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE !

Tapahtumat-osiossa löydät lisää kuvia Elorieha 2018 -tapahtumasta .

Haukilahti/Westend alueen asukkaille oma facebook-ryhmä

Olethan huomannut, että facebookiin on viime syksynä avattu Haukilahti-Westendin alueen asukkaille ja palvelujen tarjoajille oma facebook-ryhmä. Sen tarkoituksena on lisätä ja helpottaa yhteydenpitoa alueemme ympärillä. Kyse on suljetusta ryhmästä.

Uusi bussilinja 104 alkoi 13.8.

Uusi bussilinja 104 Haukilahti-Westend-Lauttasaari (M) on aloittanut liikennöinnin 13.8.. Yhdistys on ajanut aktiivisesti tämän linjan saamista tavoitteena, että bussi tulisi vielä kulkemaan Helsingin keskustaan asti. Toivomme, että asukkaat ottaisivat bussilinjan ahkeraan käyttöön, että saamme pitää linjan jatkossakin.

HYVÄ WESTENDILÄINEN - MUISTATHAN JÄSENMAKSUN 2018!

Varmista vahvuutemme Westendin edunvalvojana jatkossakin:
Jäsenmaksu 20 €/henkilö/vuosi

IBAN: FI80 2290 1800 0321 49
BIC: NDEAFIHH

HUOM! Viestikenttään JÄSENEN NIMI/NIMET, OSOITE JA SÄHKÖPOSTIOSOITE

Tutustu oheisesta linkistä uusimpaan Kyläkirjeeseen.